Typehus med lyst tilvalg

Et typehus kan defineres som et hus, der bygges i samme udformning i mere end et enkelt eksemplar, i modsætning til unikke, specialtegnede huse, som kun opføres en enkelt gang.  Fordelen er, at typehuset som regel er billigere, og at der går kortere tid mellem købsbeslutning og indflytningsdato.

Typehuset minder om det klassiske parcelhus, da det typisk også er i ét plan. Forskellen er, at det i sagens natur er mere moderne, og at loftet oftest går i kip, hvilket bidrager til en bedre rumfornemmelse i boligen. Af samme grund er det nemt at få installeret ovenlysvinduer i typehuset.

Det er HusCompagniet, der har opført huset og rådgivet boligejeren om tilvalget af ovenlysvinduer:

”Vores rådgiver hos Huscompagniet havde en god pointe i det manglende lysindfald på nordsiden af huset, og vi har på ingen måde fortrudt. Udover at vi har fået mere dagslys ind, har det skabt et meget federe rum. Vinduerne bryder med gipslofterne og giver mere luft til rummet,”

fortæller boligejeren og fortsætter.

”Vi lufter dagligt ud gennem ovenlysvinduet, da det jo er så nemt med et elektronisk styret vindue, men vi er nok gladest for vinduet på gråvejrsdagene ved eftermiddagstid. Der giver de en følelse af længere dage og langt mere lys. Og så er det hyggeligt, når det regner og man kan høre lyden på dem,” siger boligejeren. 

Ovenlysvinduer i loft til kip
Se galleri